Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

30.06.2021

Implementation of Colpbol Sport at European Level as a Tool to Improve the Quality of Life of Persons with Intellectual Disabilities

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει με άλλους Ευρωπαϊκούς εταίρους και Πανεπιστήμια στο πρόγραμμα με τίτλο: Implementation of Colpbol Sport at European Level as a Tool to Improve the Quality of Life of Persons with Intellectual Disabilities (Agreement number: 623073-EPP-1- 2020-1-ES-SPO-SCP).

Το Colpbol είναι ένα άθλημα που δημιουργήθηκε στην Βαλένθια της Ισπανίας με ιστορία 20 χρόνων περίπου. Σ’ αυτό συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες μαζί, με και χωρίς νοητική αναπηρία. Είναι μια καινούρια και προσαρμοσμένη αθλοπαιδιά, καινοτόμα, που συνδυάζει χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες αθλοπαιδιές (πετοσφαίριση, ποδοσφαίριση, χειροσφαίριση, καλαθοσφαίριση) και προάγει την εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη των συνανθρώπων μας με νοητική αναπηρία. Οι κανονισμοί του και η εφαρμογή του μέχρι σήμερα έχουν στόχο να περιορίσουν τις ανισότητες ανάμεσα στους αθλητές/ τριες, να μεγιστοποιήσουν την συνεισφορά όλων των μελών κάθε ομάδας, να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά μέσα από τη συνεργασία και κοινή στοχοθέτηση, και να προάγουν την επικοινωνία των μελών μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε και λειτουργεί με την καθοδήγηση της COPAVA, του Ευρωπαϊκού εταίρου και συντονιστή του έργου, που έχει την τεχνογνωσία και εμπειρία μέχρι σήμερα, στη Βαλένθια της Ισπανίας. Από το 2014 οργανώνεται εσωτερικό πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν 12 διαφορετικοί φορείς και περισσότεροι από 130 αθλητές και αθλήτριες με και χωρίς νοητική αναπηρία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η τεχνογνωσία αυτή θα μεταφερθεί και στη χώρα μας, μέσω της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα θα οργανωθούν οι ομάδες, θα ετοιμαστούν οι αθλητές/ τριες για να συμμετέχουν σε αγώνες, θα ετοιμαστούν τα εγχειρίδια με τους κανονισμούς, οι οδηγίες για προπονητές, αθλητές και προσωπικό γενικότερα, και θα γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη διάχυση του αθλήματος στη χώρα μας. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου στην Ελλάδα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Σκορδίλης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθούν:
Facebook: https://www.facebook.com/eucolpbol
Twitter: https://twitter.com/EuColpbol
Instagram: https://www.instagram.com/eu_colpbol/
YouTube; https://www.youtube.com/channel/UC0suOL3Qk4MJkcQUf7MFGXQ

Το site του προγράμματος είναι το: https://europe-colpbol.eu/about-us/

Δείτε το leaflet του προγράμματος ΕΔΩ